pekkapylkkonen

Mielenosoitus kaikkien puolesta eikä ketään vastaan

Ehdottaisin seuraavaa;

Kun seuraavan kerran ihmisten tekee mieli osoittaa mieltään lapsiperheiden, työttömien, eläkeläisten ja niin edelleen puolesta, kerätään ainakin tuo sama reilut 5000 ihmistä ja mennään tekemään ihmisten elämästä parempaa ainakin yhdeksi päiväksi.

Annetaan väsyneille lapsiperheiden vanhemmille vapaailta ja vahditaan heidän lapsiaan. Mennään huomioliivit päällä vahtimaan koululaisten koulutietä ja välitunneille katsomaan ettei ketään kiusata.

Autetaan työttömiä tekemään hyvä CV ja opastetaan kuinka nykyaikana haetaan töitä. Lainataan vaikka työhaastatteluun siistit vaatteet jos sellaisia ei ole.

Jeesataan opiskelijatovereita kursseissa jotka ovat heille hankalia.

Käydään vanhuksille kaupassa, viedään heidät kävelylle ja jutellaan mukavia.

Ei enää mennä riehumaan keskustaan niin että mummot saa sydärin tai tukita katuja niin että töistä kotiinpalaavan äidin muksut saavat taas viettää pari tuntia ilman äitiä koska bussit eivät kulje.

Me voidaan joko tehdä omilla käsillämme toistemme elämästä parempaa tai huutaa ja sekoilla niin että kaikkien elämä muuttuu astetta paskemmaksi.

Pidetään yksi päivä jolloin kukaan ei loukkaannu liikenteessä eikä yksikään vanhus tapa itseään yksinäisyyden vuoksi. Yksi päivä jolloin ei tehdä rikoksia tai haukuta toista netissä. Kaikki saisivat päivästä tasan saman palkan; sen autetun lajitoverin kiitollisuuden ja hyvän fiiliksen.

Kuis ois?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Ideana hyvä, mutta toteuttamiskelvoton. Ei ihmisistä ole tuollaisen utopian toteuttajiksi. :)

Mielenosoitus antaa kiksit vain siksi, että kaikki kerääntyvät samaan paikkaan harrastamaan primaaliterapiaa eivätkä tee mitään hyödyllistä. Mielenosoitus on lomaa järjestä ja hyödystä!

Pekka Pylkkönen

Ei pidä olla pessimisti. Kyllä ihmiset ovat aika hienoja tempauksia välillä tehneet. Sellaisia jotka ovat jääneet historiankirjoihin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Varmaan löytyy 5000 ihmistä jotka tekevät mm. mainitsemasi asioita, ei vaan yhtenä päivänä vaan jatkuvasti, vuosikaupalla.

Pekka Pylkkönen

Ei muuta kuin uudet 5000 remmiin. Näytetään että ollaan valmiita katsomaan toisiamme ihan naamasta naamaan ja näkemään vaivaa että mahdollisimman moni kokisi tulleensa muistetuksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On monia järjestöjä joiden puitteissa voi tehdä vapaaehtoistyötä ja sitä voi tehdä ihan omaehtoisestikin.

Pekka Pylkkönen

Älä Margareta hätäile. Kukaan ei ole pakottamassa sinua jeesaamaan ketään. Voisit vaikka olla avun saajana jos tuntuu siltä että tarvitset sitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näistä mielenosoittajista varmaan moni tekee ilmaista työtä. Minäkin olen tehnyt kymmeniä vuosia.
Tänään sain itse hieman siivousapua.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #8

Ei kai meidän tarvitse kysellä toisiltamme listaa siitä mitä hyvää kukakin on tehnyt? Hyvä jos tekee.

Mutta tuollainen Joukkovoima hyvinvoinnin puolesta olisi myös kova juttu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Sen kun lähdet organisoimaan hyvinvointipäivätempausta.
Ei se hyvänteonlistakaan paha olisi. Esimerkiksi vähintään yksi hyvä teko päivässä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

Jes!

Mikä päivä sinulle sopii? Voisin hyvin pitää kokonaan vapaan päivän ainakin neljään asti kunnes pitää hakea muksu päiväkodista. Eli joku arkipäivä. Perjantaina olen fyssarilla joten mieluummin joku muu.

Mikä otetaan teemaksi? Ehkä joku vanhusten kroonikko-osasto lähimmästä terkkarista?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Mulle sopii mikä tahansa päivä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #13

Laitoin juuri kyselyä menemään pariin paikkaan että mitäpä sitä voisi tehdä. Eiköhän me tässä vielä paranneta maailmaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Autetaan työttömiä tekemään hyvä CV ja opastetaan kuinka nykyaikana haetaan töitä. "

En tiedä kuinka muuallapäin Suomea on käytäntö TE-keskuksissa, mutta meilläpäin jokainen joka työttömäksi ilmottautuu joutuu käymään kolmenpäivän työnhaku kurssin, jossa käydään läpi mainitsemasi asiat-

Jotkut ovatkin olleet vihaisia lähinnä siitä jos vaikka on saanut muutamankuukauden työn, ja joutuvat uudelleen työttömiksi niin sama kurssi pitää käydä uudestaan, ettei tule karenssia.

Pekka Pylkkönen

Hölmöähän se on toistaa sitä jatkuvasti. Etenkin ennen vanhaan töitä haettiin monesti marssimalla työmaan portille ja kysymällä. Todella monella CV-kirjoitustaidot ovat täysin hukassa. Moni pätevä duunari jää ilman duunia kun hakemus on aivan luokaton. Eikä se aina duunarin vika ole. Jos edellisen kerran töitä haettiin ennen netin yleistymistä, tänään se työnhaku voi olla melko ylivoimainen homma. Ja tuo oli vain yksi heitto. Voihan se olla mitä tahansa muutakin mitä työttömät kaipaavat elämäänsä. Voihan se olla pelkkää seuraa ja tsemppaamistakin.

Jyrki Paldán

Lisättäköön että tälläisenä aikana tuo ei juurikaan auta kokonaiskuvan kannalta. Hyvät CV:t eivät luo yhtään työpaikkaa lisää, ja niihin olemassaoleviin kyllä löytyy tekijänsä jos sellainen on vain saatavilla. CV:tä parantamalla yksilö voi kyllä saada työpaikan helpommin, mutta se työpaikka on sitten joltakulta toiselta pois.

Toimituksen poiminnat