Rikolliset vaalilupaukset

Nähdäkseni Antti Rinne pitäisi tuomita sakkoon tai vankeuteen.

Rikoslaki, 14. luku.
Rikoksista poliittisia oikeuksia vastaan

2 § (21.4.1995/578)

Vaalilahjonta

Joka

1) lupaa, tarjoaa tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla tai jättämään äänestämättä taikka

2) vaatii palkkion tai muun edun äänestämisestä tai äänestämättä jättämisestä yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä,

on tuomittava vaalilahjonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Mitä Antti Rinne sitten teki? Vappupuheessaan 1.5.2018 hän lausui seuraavaa:

"Tässä uudistan lupaukseni poistaa niin kutsutun aktiivimallin raipan eli 5 prosentin perusteettoman työttömyysturvan leikkauksen. Lupaan myös 100 euroa nettona kuukaudessa, useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen, lisää alle 1400 euron eläkkeisiin."

Vaalilahjontaa koskeva pykälä ei rajaa tunnusmerkistön ulkopuolelle jonkun toisen rahoilla, esimerkiksi veronmaksajien rahoilla, toteutettavaa lupausta tarjota tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla tai jättämään äänestämättä.

Tämä voi kuulostaa hiuksenhalkomiselta, mutta nähdäkseni vastuullisten poliitikkojen tulee kyetä nousemaan vaalilupausten yläpuolelle. Lupaukset ajoivat Kreikan nurin eikä mikään estä lupauksia ajamasta Suomea nurin. Lupaukset annetaan vain äänten ostamiseksi. Ja mikä pahinta, vaaleissa äänet ostetaan veronmaksajien rahoilla. Rikoslaki antaisi meille erinomaiset mahdollisuudet tuomita lupauksia antavat rikolliset.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu